Bagremov med (bagrem – Robinia psedoacacia) spada u najbolje vrste, ima prijatan i ugodan miris. Njegova kristalizacija je veoma spora te ostaje dugo u tekućem stanju. Pri kristalizaciji postaje bijel, sitnozrnast i podsjeća na snijeg. Bagremov med se naročito preporučuje sa čajem od kamilice, jer se tako pojačava djelovanje tvari iz čaja, a i onih koje sadrži med. Preporuča se djeci i rekonvalescentima. Bagrem potječe iz Sjev. Amerike a njegove se šume prostiru na području panonske regije. U nas su poznatija područja Podravine i Hrv. Zagorja. Voli pjeskovita tla. Šumari ga koriste u zasadima za zaštitu od erozija. Cvjeta u prvoj polovini svibnja. Ovisno o reljefu i klimatskim prilikama može cvjetati i mediti do kraja svibnja.

Med od bagrema preporučuje se kod nesanice, za umirenje prenadraženog živčanog sustava (vrtoglavice, loš san, klimakterične smetnje itd.), uklanja posljedice nagomilanog stresa.

Bagrem

    POZIV Temeljem čl. 30 Statuta Udruge Pčelara Bujštine zbog ukazane potrebe sazivam  IZVANREDNU SKUPŠTINU UDRUGE PČELARA BUJŠTINE     Za skupštinu predlažem slijedeći dnevni red:  
  1. Otvaranje skupštine
1.1  Izbor radnog predsjedništva 1.2  Izbor verifikacijske komisije 1.3  Izbor zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika 1.4  Usvajanje prijedloga dnevnog reda   2. Biranje jednog od dva predložena kanditata za člana UO HPS-a u mandatnom razdoblju od 2018. do 2022. godine
  1. Biranje izaslanika za Izbornu skupštinu HPS-a
  2. Razno
  Skupština će se održati u ponedjeljak, 19.  ožujka 2018. godine s početkom u 18,00 sati u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta u Bujama.   Nakon Skupštine slijede kraća predavanja:  
  1. Neven Rimanić iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi: Predstavljanje projekta naljepnice Med s hrvatskih pčelinjaka
 
  1. Program suzbijanja varoe u 2018. godini
  Predsjednik: Arduino Bubola